top of page
Mette Maja Mouritsen
Mette Maja Mouritsen

Blog

VIRUSSER har der altid været


Virus er et menneskeskabt begreb. Det er et navn på et fund, en observation, en forsker har gjort sig. Dette fund er alene et stykke RNA eller et stykke DNA. Både RNA og DNA er kemi. De er såkaldte nukleinsyrer, der findes i menneskeceller, men de findes også i dyr, planter og i jorden. RNA er en transskription, en form for kopi af DNA. DNA findes primært i cellekernen, hvorimod RNA kan findes overalt i cellen. Celler går regelmæssigt til grunde, og især når vi føler os syge, hvorved vi kan udskille RNA og DNA.


En vilkårlig virus kan således udskilles indefra os selv, men den kan også findes uden for os selv. Hvorfra den oprindelig kommer er uvis.

Der har været virusser lige sålænge, som der har været DNA, altså levende væsener på kloden, og hvem ved måske også før?


En virus er således ikke en selvstændig organisme, og den kan ikke i sig selv forårsage sygdom.

Påvisningen af en virus fortæller blot, at der er kemi, et stykke RNA/DNA tilstede. Der behøver ikke nødvendigvis at være en direkte sammenhæng mellem fund af en given virus, og de symptomer en person også måtte have. Derfor er der mange der nu har influenzasymptomer, som tilskrives covid19, fordi de alene har fået lavet en test for det. De kan også have de symptomer af andre årsager.

Det der afgør om et menneske bliver syg, handler om millionvis af faktorer. Det bedste vi kan gøre er at styrke os selv indefra. Det kan man gennem større selvomsorg ( ro, god ernæring, hvile, tilpasset fysisk aktivitet med mere ) Det vides at angst og stress øger risikoen for at blive syg også af virusser, så undgå det, der vækker angst, og hvis du ikke mener, du har det, så begynd at blive opmærksom på alt det omkring dig, som vækker uro i dit indre.


Det kan være en fordel at slippe fokus på virusser, for du kan hverken se dem eller gardere dig imod dem, men det hjælper dig måske at tro, at du kan. At overfokusere på virusser og lytte til skræmmehistorier om folk, der er blevet syge af dem, kan øge din angst på et subtilt plan. Lev i tillid. Du vil alligevel aldrig kunne kontrollere livet og slet ikke usynlige virusser, som måske aldrig kommer til at påvirke dig.Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page