top of page
Mette Maja Mouritsen
Mette Maja Mouritsen

Blog

Livet er en dualitetUden en oplevelse af dualitet vil vi opleve os som ét. Sådan som det kan opleves i en tilstand af væren i absolut accept af det som er.


At leve livet indebærer en accept af, at leve i dualiteternes verden.


For at kunne se lys må der være mørke ellers ville alt være lys og omvendt.


Dybest set tror jeg, at vi alle må have en erindring om en tilstand af fredfyldt blis, eftersom vores umiddelbare medfødte reaktion er at reagere og trække os tilbage fra følelser som vrede, aggression, had, ufølsomhed, ignorance, afvisning. Samtidig søger vi velbehag på hver vores måde. Det kan være gennem nærvær, mad, alkohol, stoffer, sex, arbejde, fysisk aktivitet, forlystelser, bekræftelser, kreativitet og paradoksalt nok også smerte, lidelse og isolation. Ja, alt det, som også er en naturlig del af livet. Vi har blot vores unikke måder at reagere og agere i dualiteternes verden her på jorden, og nogle gange reagerer vi mere voldsomt end andre.


Ignorerer eller fornægter vi livet, som det er, fører det til lidelse før eller siden.


For lettere at kunne være i livet med livets lidelser, kan det måske være en hjælp at huske på, at livet har ingen mening om jordskælv og stormflod og forurening og død og ulykke. Det sker igen og igen, og det agerer blot derefter.


Vi mennesker lider, hvis vi vil have livet til at være anderledes, end det er, i den øjeblikkelige situation.


Det, der lider, er "personen." Altså den person, som dybest set består af et hav af overbevisninger, forventninger, ønsker og forestillinger om, hvordan livet burde skulle være, og som er tilbøjelig til at fornægte, at sådan er ”virkeligheden” altså ikke lige nu.


Mest af alt lider "personen" i glemslen af, at være forbundet i et uendeligt stort energetiske felt, som vi alle er en del af og kan påvirke i et vist omfang. Effekten er mere kraftfuldt, når vi er flere, der bevæger feltet i samme retning.


Fra min position er feltets "retning" kærlighed og medfølelse og viljen til igen og igen at vende tilbage til det, hvis jeg skulle have mistet fokus for en stund.


Hvordan er det mon for dig lige nu?

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page