top of page
Mette Maja Mouritsen
Mette Maja Mouritsen

Blog

HVAD NU?Når “jeg” ikke har styr på livet, men livet har styr på “mig”, skal “jeg” så blot læne mig tilbage og intet gøre?

JA, i den forstand at “ jeg” ikke kan regne ud, hvad “jeg“ skal gøre og ikke gøre.

NEJ, for “jeg” agerer og reagerer fortsat, det udspringer nu blot mere og mere fra et andet sted. Hvordan det? Jo mere “ jeg” er opmærksom tilstede i væren i “ nuet,” så kommer impulsen til at agere og reagere i en given situation. Her er tvivlen, forstået som sindets vurderinger frem og tilbage, helt fraværende.

“ Jeg ” agerer og reagerer ud fra det umiddelbart sande i øjeblikkets situation. Det som kunne kaldes at tale og være og handle fra hjertet. Det “ ser” ikke altid pænt ud i det kultiverede sinds perspektiv, men det er det, der kan og skal ske i øjeblikkets situation.

Opstår der tvivl er egoet i spil. Og sker det, at egoet tager over og agere og reagere, så er det også en del af livet og naturligvis helt ok. Der viser sig altid et næste øjeblik en sprække, et tomrum, hvori livet viser vejen.

I stille vågen væren kan livet lettere finde vej og agere og reagere som “jeg”.

Derfor praktiserer “ jeg” hver dag opmærksomhed på stille vågen væren, for jo mere “jeg” er der, jo lettere og jo mere lever “jeg” livet fra hjertet.

“Jeg” har iagttaget, at sindet igen og igen tvister ordenes betydning. Derfor er “jeg” nu mere opmærksom på om “ jeg” er i stille vågen væren eller i uro eller i begge samtidig. Sidste som en kær lille påmindelse om, at alt er her, og at “ jeg” fortsat har et valg omend kortvarigt. Hvem ved en dag ophører måske også denne dobbelte opmærksomhed, og alt er et stort hjerte, der lever

Hvis “du” ønsker en guidning ind i stille vågen væren, ind til det sidder på “rygmarven”, fordi “du” nu også praktiserer opmærksomhed på det dagligt, så kan du lytte gratis med på “min” you tube kanal. Du kan også deltage gratis i “mine” zoom møder ved at kontakte mettemajamouritsen.com.

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page