top of page
Mette Maja Mouritsen
Mette Maja Mouritsen

Blog

Et kvantespring i sundhed og transformation af en kultur i forfald
Der er brug for et kvantespring indenfor sundhed.


En forståelse for, at vi er meget mere end vores kroppe.


Når der alene fokuseres på kroppen, dens detaljer og funktionalitet, kan overblikket mistes sammen med erindringen om, at vi ikke er vores kroppe. Vi er bevidsthed, der har en krop for en stund. Den viden gør en verden til forskel i forhold til at leve livet mere frygtløst og i tillid. Også forhold til at føle sig rask.


Så længe vi tror, at løsningen på fysisk og psykisk lidelse alene kan findes i et enkelt regi eller for den sags skyld i ethvert andet alternativt regi, sidder vi fast.


Fast i en overbevisning om, at vi eller en enkelt instans kan regne livets kompleksitet ud. Det samme gælder troen på, at alt kan bevises.


Det siger sig selv, at det ikke er muligt at bevise noget, hvor betingelserne hele tiden ændrer sig, sådan som det forholder sig med livet i en menneskekrop.


Ingen har endnu bevist fremkomsten af deres egen eksistens. Hvis man fortsat tvivler på det, kan man blot stille sig selv spørgsmålet, "hvem er jeg", og "hvor kom det første atom fra som min krop er opbygget af ?" indtil der ikke er flere svar.


Dertil kommer erindringen om, at vi er ud af en og samme bevidsthed.


Alt og alle har indflydelse på vores velbefindende i større eller mindre omfang. Det gælder både det, vi er i direkte berøring og kontakt med, men også de mange overbevisninger, der ligger i det kollektive bevidsthedsfelt. Det kan være overbevisninger som, at man kun kan blive rask, hvis man gør noget aktivt for at blive det. Det kan også være det, at man er syg, når man falder uden for et snævert normalitetsbegreb. For blot at nævne to meget kraftfulde overbevisninger, der svæver i det kollektive bevidsthedsfelt, som kan medvirke til at fastholde os i lidelsen.


Selv om man mere eller mindre måtte have sluppet de nævnte overbevisninger og generindret vores oprindelige natur, kan man lide under de andres lidelser, for vi lever i fælles bevidsthed.


Den frygt og manglende tillid til livet, der affødes af troen på at være begrænset af en krop og et enkelt liv, præger vores fælles fysiske verden, den vi også er i.


Derfor er dette kvantespring indenfor sundhed vigtigt, da det undertrykker vores fælles bevidsthed, og derved skaber lidelse. Ikke kun for os selv, men også for vores omgivelser.


Stik i mod den oprindelige intention.


Historien har vist os gennem millioner af år, at menneskeskabte forsøg på at styre livet efter en bestemte overbevisning eller tro, før eller siden går under.


Måske vi som kultur, kan slippe for den helt store nedtur denne gang, hvis vi kan tage dette kvantespring i bevidsthed.


Kvantespringet handler også om transformation af en kultur i forfald. I den fysiske verden lyder kvantespring mere aktivt end stille transformation. Begge dele er der brug for.

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page