top of page
Mette Maja Mouritsen
Mette Maja Mouritsen

Blog

EN SAMTALE OM FRED”Kæmper jeg imod verden, kæmper jeg imod mig selv.

Jeg skaber selv min verden, det vil sige, jeg skaber billeder og overbevisninger ud fra mine sanseindtryk. Den verden jeg ser og møder er den verden, jeg samtidig skaber.

Jeg kan vælge at bruge min energi på at bekæmpe og ændre verden, herunder de sansninger jeg mærker i min krop. Det er fast beskæftigelse, så længe jeg lever.

Jeg kan også vælge at leve i fred med det, der er skabt og derved opdage, at det forandrer sig helt af sig selv i takt med, at jeg ophører med at holde liv i de gamle fortællinger om verden.

Hvad så med mine medmenneskers verden, de interagerer jo med min verden, og dem kan jeg ikke ændre på? Det samme gælder her, -vær i fred med dem. I fred med det der sker og ikke sker, også når du agerer. Sikken en udfordring! Ja, du kommer absolut ikke til at kede dig. Der er fortsat masser af aktivitet såvel på den indre som den ydre skærm.

Tænk, hvis vi alle besluttede os for at være i fred med os selv og vores omverden blot et kvarter hver dag, hvordan ville vores verden mon så se ud?

Absolut fredelig, - så længe vi kommitter os.

Det er så enkelt, at det trækker i smilebåndet, for det kræver intet andet end at være i fred med os selv. Ja, og alligevel kan det være svært for i kampens hede kan det være svært at finde fred. Selv en samtale om fred kan vække kamp. Kamp for fred, Den fred som allerede er her og nu”

Seneste blogindlæg

Se alle

ความคิดเห็น


bottom of page