top of page
Mette Maja Mouritsen
Mette Maja Mouritsen

Blog

HVAD VÆLGER, NÅR JEG TROR, JEG VÆLGER?Jeg sanser noget, kroppen svarer, og jeg får tanker om det sansede og vælger derefter. Jeg vælger ud fra mine tanker, og tænker at mine tanker har styr på det sansede og mine valg.

Men hvor kom tanken fra? Fra ” DR? Fra Alt for Damerne, fra mine afdøde forældre, fra mine gode venner, fra SOME fra Videnskabsmanden, fra en åndelige lærer eller en god blanding af det hele?

Og hvor fik de dem fra?

Følger jeg tankerne, hvad følger jeg så?

Følger jeg kroppens sansninger, hvad følger jeg så?

Naturen?

Kulturen?

Videnskaben?

Livet?

Hvori er forskellen andet end tankerne herom?

Hvad kom først tanken eller sansningen (materien)? Tanken der skabte sansningen, eller sansningen der skabte tanken? Eller noget helt andet ?

HVEM VED?

Kan jeg mon slutte fred med at leve uden at vide andet end det, jeg ved lige nu og her? Såre enkelt. Så enkelt at sindet siger fra, for det vil underholdes og frygter at opleve ”intet Så derfor begynder det forfra….

Hvad sanser du? Hvad tænker du om det? Sanser du intet? Er du mon intet? Men hvad er så her lige nu?

FREDFYLDT KÆRLIGHED

Det er for overvældende, Jeg må skynde mig at dele det med nogen, Så er vi to om at mene, udveksle, tænke, sanse, mærke og leve.

Og alligevel sidder jeg stadig her med mig selv. – Den anden, som også er mig, Hvis jeg dog bare kunne fatte det

Uanset hvilket valg jeg måtte træffe, ud fra behag og ubehag ved mine tanker eller mine kropslige sansninger, bliver udfaldet af valgene spor i livet.

Livet har ingen mening om disse spor. Det registrerer det blot og følger opmærksomt med, samtidig med at det udfolder sig af sig selv og skaber nye sanseindtryk og nye tanker om disse.

Livet lever mig, Jeg troede, jeg levede det. Sikken en befrielse

Seneste blogindlæg

Se alle

留言


bottom of page